slovensky
magyar
english
deutsch
Logo Schloss Bela

Online foglalás

Érkezés:
Távozás:
Árak és foglalás

Kapcsolat 
Tel: +421-36-7577-600
Fax: +421-36-7577-697
E-Mail: reception@chateau-bela.com
        reservation@chateau-bela.com

Útvonaltervezés

HASZNOS TUDNIVALÓK

Fekvés:
A Bélai kastélyszálló a Szlovák Köztársaság déli részén, a magyar határ közelében található, Béla községben, mindössze 10 kilométerre (6 mérföldre) a Dunától és Esztergom középkori műemlékekben bővelkedő városától. 

A legközelebbi repülőterek Budapest (90km), Pozsony (130km) és Bécs (190km). Igény esetén örömmel állunk az Ön rendelkezésére reptéri személyszállítással. Ha Ön autóval szeretne megközelíteni minket, a GoogleMaps linkhez kattintson ide. A kastély GPS-címe a következő: N 47°49.875’ E 18°35.783’.

Fizetési mód:
A kastélyszállóban az alábbi hitelkártyákkal való fizetés lehetséges: VISA és EuroCard/MasterCard. A Maestro, a Visa Electron, és a MasterCard Electron kártyákat kizárólag PINkóddal együtt tudunk elfogadni. A kastélyszállónak nincs engedélye pénzváltó üzemeltetésére.

A Szlovák Köztársaság pénzneme az euró (EUR). Fizetni készpénzben vagy hitelkártyával lehet a kastélyszálló recepcióján, kizárólag euróban.

Négylábú kedvencekkel kapcsolatos tudnivalók:
Kisméretű, “jólnevelt” kutyákat napi € 25,00 ellenében be lehet hozni a kastélyszálló területére (az árban már benne foglaltatik az ÁFA), amennyiben mindig a gazdájuk mellett vannak, pórázon. Vakvezető kutyák természetesen ingyenesen behozhatóak. Kutyát nem lehet bevinni azonban az étterem, a bár és az üléstermek területére, kivéve a vakvezető kutyákat.

Biztonsági intézkedések:
Bár a kastélyszálló területét biztonsági őrök felügyelik, biztosítva a diszkrét, de mindenre kiterjedő biztonságot, a vendégek plusz biztonsági igényeit is ki tudjuk elégíteni.

Dohányzás:
A kastélyszálló legtöbb szobája és terme, valamint az összes étterem nemdohányzó terület. Dohányozni csak az erre kijelölt helyeken szabad, ami a kastélyudvar terasza, a nyilvános bár és a magán étkező.

Vízuminformáció:
EU állampolgárok határozatlan ideig tartózkodhatnak a Szlovák Köztársaság területén. Az Amerikai Egyesült Államok és Kanada állampolgárai számára maximum 90 napos vízummentes tartózkodás engedélyezett. Ezen kívül a legtöbb ország állampolgára számára vízumkényszer van érvényben a Szlovák Köztársaság területén. Az Önre vonatkozó aktuális vízumrendelkezésekről kérjük, tájékozódjon a Szlovák Köztársaság Önhöz legközelebbi kirendeltségén. Elérhetőség: kérjük, kattintson ide.

Elektromos feszültség:
A Szlovák Köztársaság területén a 220 voltos szabvány érvényes, konnektor szempontjából pedig a kétágú, kontinentális típus. A kastélyszállóban számos fajta adaptert és átalakítót tudunk a vendégek rendelkezésére bocsátani.

Időjárás:
Dél-Szlovákia klímája kontinentális jellegű. Az évszakok általában jól elkülöníthetőek – július és augusztus a legmelegebb(28-30°C, 82-86°F)december és január a leghidegebb, amikor a hőmérséklet akár -15°C-ra (5°F) is leeshet. Az Ön itt-tartózkodása idejére szóló időjárásjelentés megtekintéséhez kattintson ide.

 

A BÉLAI KASTÉLYSZÁLLÓ TÖRTÉNETE:

1138            Béla magyar falut először említik meg a helyi feljegyzések, mint a dömösi apátság birtokában lévö települést. A falu IV.Béla magyar királyról kapta a nevét.

XVI. század   A török hódoltság idején a település teljes egészében elpusztul, az újjáépítés és a betelepülés csak a XVII. század elején kezdődik meg.

1732            Egy helyi nemes, Terstyánsky János kezdi meg a kastély építését. A kastély később francia barokk stílusban épül újjá.

1780            A birtokot a kastéllyal együtt gróf Szerdahelyi Pál veszi meg, majd még ugyanabban az évben a kastély kápolnája megszentelésre kerül. Ekkor a kápolna egyben a falu templomául is szolgál, ahol esküvőket is tartanak.

1834            A korzikai származású Baldacci Antal veszi meg a kastélyt és nagy összegeket fektet bele – a falakat megerősíti, a kastély köré várárkot ásat felvonóhíddal és parkosítja a birtokot.

1864            A kastély kápolnája alatt megépül a Baldaccik családi kriptája.

1910            Egy budapesti nemes, báró Ullmann Adolf veszi meg a kastélyt.

1925            Halála után a kastélyt fia, Ullmann György örökli.

1945            A kastélyt államosítja a szocialista Csehszlovákia, az épület ekkortól kezdve politikai foglyok büntetőhelyéül szolgál.

2000            Ilona von Krockow grófnő, Ullmann György unokája megveszi a kastélyt a szlovák államtól. Családi segítséggel gyönyörűen rendbehozatja az egykori Ullmann-birtokot. Az autentikus és mégis egyedi, személyes stílusú, ötcsillagos szállodát 2008-ban nyitják meg.